Ιδιότητες συστατικών



Συστατικά - Ιδιότητες

      Τα προϊόντα της σειράς ONOELIXIR, περιέχουν πολλά συστατικά από την «αποθήκη της φύσης».
Το κάθε συστατικό έχει πολλές ιδιότητες που βοηθούν στην ενυδάτωση, ανάπλαση και προσφέρουν σημαντική βοήθεια, τόσο στην περιποίηση του δέρματος ,αλλά και στην ενίσχυση ολόκληρου του οργανισμού μας.


ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ  
    Το αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond) είναι το πιο διαδεδομένο έλαιο βάσης στην αρωματοθεραπεία και στα λάδια μασάζ γενικότερα.
    Προέρχεται από το φυτό Prunus Dulcis. Το αμυγδαλέλαιο έχει πολύ ευχάριστη υφή, απορροφάται σχετικά εύκολα και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.
    Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, Ε και πρωτεΐνες.
    Φροντίζει και θρέφει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα καταπολεμά αποτελεσματικά ερεθισμούς του δέρματος.
    Ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας και είναι ιδιαίτερα τονωτικό για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

ΛΑΔΙ ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ   
    Το λάδι Jojoba (Buxus Chinensis) είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολύτιμα λάδια βάσης στη σύγχρονη αρωματοθεραπεία.
    Το λάδι Jojoba έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένα άλλο έλαιο βάσης: η οργανική του σύνθεση είναι πολύ κοντινή στη σύνθεση του σμήγματος (sebum) της ανθρώπινης επιδερμίδας. Στη πραγματικότητα “μιμείται” τα φυσικά κολλαγόνα του δέρματος.
    Έτσι το λάδι Jojoba είναι ιδιαίτερα ενυδατικό, ενώ ταυτόχρονα θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα, και είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2,B6 και ιδιαίτερα Ε).
    Έχει φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο SPF 5 που το καθιστά ιδανικό για την φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι.

ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΡΙΤΕ  
    Το Βούτυρο Καριτέ (Shea Butter) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa, το οποίο το συναντάμε στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Το δέντρο αρχίζει να παράγει καρπούς, οι οποίοι μοιάζουν με μεγάλα δαμάσκηνα, όταν φτάσει σε ηλικία 10-15 ετών. Το Βούτυρο Καριτέ φαίνεται να ήταν γνωστό από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς υπάρχουν κείμενα που αναφέρουν τη μεταφορά του με καραβάνια. Το όνομα του προέρχεται από τη Σενεγαλέζικη λέξη ghariti που περιγράφει το δέντρο και η οποία στα Γαλλικά αποδόθηκε ως “karité”.
    To Βούτυρο Καριτέ αποτελείται από 5 φυτικά λιπαρά οξέα, με τα στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά να αντιπροσωπεύουν το 85-90% της σύνθεσης του. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικά λιπαρά, προσδίδει στο Βούτυρο Καριτέ καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες. Η χρήση του αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας.
    Το Βούτυρο Καριτέ είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φαινολικές ουσίες (Phenolic compounds), οι οποίες γνωρίζουμε πως παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Από τις 10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βούτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάι.
    Οι Κατεχίνες θεωρείται πως αυξάνουν την άμυνα της επιδερμίδας έναντι των εξωτερικών συνθηκών όπως είναι η μόλυνση και η ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως αντιγηραντικοί παράγοντες καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
    To Βούτυρο Καριτέ περιέχει βιταμίνες Ε και Α, οι οποίες παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.

ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ 
   Το λάδι Αγριοτριαντάφυλλου (Rosa Rubignosa) είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά έλαια και το ιδανικότερο για την αναγέννηση των ιστών του δέρματος. Προάγει την επούλωση των ουλών και βοηθά στην αντιμετώπιση των ραβδώσεων κατά την εγκυμοσύνη για αυτό και συστήνεται συχνά σε εγκύους       Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ψωρίασης, της νευροδερματίτιδας και του ηλιακού εγκαύματος, μειώνει τις ευρυαγγείες , τους κιρσούς και τις ραγάδες καθώς αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης. Βοηθά στη μάχη ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση . Όλες αυτές οι ιδιότητες οφείλονται στη μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Α, λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.

ΑΡΓΚΑΝ  
    Το λάδι Αργκάν (Argania Spinosa) είναι το καλύτερο λάδι για τη φροντίδα του προσώπου , άριστο για μασάζ σώματος και θεωρείται κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Το δέντρο που το παράγει (ένα ζωντανό απολίθωμα της τεταρτογενούς περιόδου) παραμένει αναλλοίωτο τα τελευταία 1.6 εκατομμύρια χρόνια. Ευδοκιμεί μόνο σε ελάχιστες περιοχές νοτιοανατολικά του Μαρόκου όπου και αντιπροσωπεύει το βασικό τους έλαιο και πλέον βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco ως παγκόσμιος πολιτισμικός θησαυρός .
    Το λάδι Αργκάν θεωρείται ένα από τα σπανιότερα λάδια καθώς χρειάζονται 100 κιλά αποξηραμένων φρούτων (παραγωγή 6-8 δέντρων) και 8 έως 10 ώρες σκληρής εργασίας για 1 έως 1,2 λίτρα λαδιού. Όλα τα στάδια της εργασίας γίνονται από ένα συνεταιρισμό γυναικών του Μαρόκου που μετέδωσαν τον τρόπο επεξεργασίας από γενιά σε γενιά διατηρώντας αναλλοίωτη την τεχνική (μόνο χειρωνακτική ) μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς είχαν ανακαλύψει τις πολυσύνθετες ιδιότητες του λαδιού κάνοντας το βασικό συστατικό της κουζίνας τους και της ομορφιάς τους.
    Σύγχρονες μακροχρόνιες έρευνες έχουν αποκαλύψει την ωφέλεια των συστατικών του ελαίου Αργκάν στον ανθρώπινο οργανισμό: Περιέχει 80 % μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, Ωμέγα 9 και 6, καθώς και σημαντικό ποσοστό λινολεικού οξέος, ενός ακόρεστου λιπαρού οξέος που λειτουργεί σαν αδιαβροχοποιητής του δέρματος, δημιουργώντας ένα φράγμα προστασίας και διατηρώντας την ελαστικότητα του . Ακόμα περιέχει καροτενοειδή, τερπενοειδή, πολυφαινόλες και τοκοφερόλες , όλα ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος .     Χάρη στη υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε είναι μακράν το πιο ενυδατικό, θρεπτικό, αντιρυτιδικό και αντιγηραντικό έλαιο. Τα Παλματικά, Στεατικά, Ολεικά οξέα και οι φυτοστερόλες του έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δρουν επανορθωτικά στον ιστό του δέρματος. Επιπλέον , περιέχει σκουαλίνη, ένα μοναδικό και σπάνιο στοιχείο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.

ΑΛΟΗ  
    To Aloe Vera Gel προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του φυτού Aloe Barbadensis, το οποίο θεωρείται πως κατάγεται από τη Βόρειο Αφρική. Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που δείχνουν πως η Αλόη ήταν γνωστή από την εποχή των Σουμέριων (1.500 π.Χ.), ενώ η πρώτη “συστηματική” περιγραφή των ιδιοτήτων της έγινε από το Διοσκουρίδη (50 μ.Χ.).
    H αλόη περιέχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά μεταξύ των οποίων 12 βιταμίνες, 20 μεταλλικά στοιχεία και 18 αμινοξέα. Η αλόη αποτελεί μία πραγματική “αποθήκη” πολύτιμων συστατικών, καθώς περιέχει συστατικά όπως βιταμίνες Α, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E και φολικό οξύ. Περιέχει ιχνοστοιχεία όπως είναι το σίδηρο, ο χαλκός, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το μολυβδαίνιο, το σελήνιο, το κάλιο και το ιώδιο. Περιέχει ακόμη αμινοξέα, σαπωνίνες, ουρονικά οξέα, ανθρακινόνες και λιγνίνη.
    H αλόη έχει θετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά στην επιδερμίδα όσο και όταν καταναλώνεται με τη μορφή χυμού. Έχει καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες και για αυτό θα τη βρείτε σε καλλυντικά προϊόντα After Sun, ενυδάτωσης της επιδερμίδας, σαμπουάν, σαπούνια κ.ο.κ.
    Κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας και απαραίτητο καλλυντικό συχνής χρήσης.

ΡΟΔΟΝΕΡΟ   
    Από τα αρχαία χρόνια, τα πέταλα του τριαντάφυλλου χρησιμοποιούνταν τόσο ως καλλυντικό των γυναικών όσο και ως θεραπεία για διάφορες παθήσεις. Το ροδόνερο λοιπόν, που προκύπτει από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες που φροντίζουν την επιδερμίδα μας!
    Το ροδόνερο χρησιμοποιείται τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία της ακμής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βαθύ καθαρισμό του δέρματος και να «ανοίξει» τους φραγμένους πόρους της επιδερμίδας, λόγω των αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων. Έτσι αποτρέπει την ακμή και τα σπυράκια.
    Μειώνει την ερυθρότητα και τις κοκκινίλες του δέρματος, μιας και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα , το ροδόνερο αφήνει το δέρμα σας λείο, χωρίς να το ξηραίνει. Ιδανικό για μετά το ξύρισμα καθώς αφήνει το δέρμα απαλό και μυρωδάτο!
    Περιέχει ποσότητα βιταμίνης C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη C του τριαντάφυλλου θα βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις βλαβερές ακτινοβολίες. Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος ή για να δροσίσει το δέρμα σας από τη ζέστη!
    Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού ph και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Παράλληλα είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος, από τα πολύ ξηρά μέχρι τα λιπαρά με προβλήματα ακμής . Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν «βαριά» προϊόντα περιποίησης!
    Τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα και προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων. Η συχνή χρήση του, θα αφήνει το δέρμα σας λαμπερό και απαλό, μιας και βοηθά να αποκατασταθεί η ελαστικότητα του.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α 
    H Βιταμίνη Α (Vitamin A Palmitate) είναι ένα πολύτιμο συστατικό ανάπλασης της επιδερμίδας, με θαυμαστή αντιγηραντική δράση.
    H Βιταμίνη Α παρουσιάζει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνων στο χόριο (dermis) – το συνδετικό ιστό που υποστηρίζει την επιδερμίδα και τη συνδέει με το υποδόριο λίπος. Το χόριο περιέχει το δίκτυο των ελαστικών ινών, το οποίο καθορίζει τη ποιότητα της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Η μείωση της έντασης των ρυτίδων και η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην επιδερμίδα (φαίνεται πιο "φρέσκια), αποτελούν ενδείξεις της δράσης της βιταμίνης Α.
Η βιταμίνη Α παρουσιάζει επίσης ισχυρή αναπλαστική δράση.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε 
    Η Βιταμίνη Ε, βελτιώνει σημαντικά την ελαστικότητα της επιδερμίδας και συμβάλει στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης.
    Το λάδι Βιταμίνης Ε μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο στην επιδερμίδα (πρόσωπο και σώμα) και είναι επίσης ιδανικό για εγκύους για την πρόληψη και αποφυγή των ραγάδων.

ΘΑΛΛΑΣΙΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ 
    To κολλαγόνο είναι η κύρια πρωτεΐνη που εντοπίζεται στους συνδετικούς ιστούς, σε εκείνους δηλαδή που ρόλος τους είναι να στηρίζουν τους άλλους ιστούς και να συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού, στη μεταφορά και αποθήκευση θρεπτικών ουσιών κ.ο.κ. Υπάρχουν διάφορες μορφές κολλαγόνου. Εκείνος ο τύπος κολλαγόνου που θεωρείται πως ευθύνεται για τη νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας είναι ο τύπος κολλαγόνου ΙΙΙ, εκείνος δηλαδή που εντοπίζεται άφθονος στα φύκια Porphyra Tenera.
     To θαλάσσιο κολλαγόνο θεωρείται σήμερα ως ένα από τα πλέον αντιγηραντικά συστατικά της βιομηχανίας καλλυντικών. Ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, συμβάλει στη μείωση της έντασης των ρυτίδων και γενικότερα προσφέρει φρεσκάδα και ζωντάνια στην ώριμη επιδερμίδα.

ΕΛΑΣΤΙΝΗ   
    Η ελαστίνη είναι μια πρωτεϊνη, πολύ σημαντικό συστατικό στοιχείο του συνδετικού ιστού του ανθρώπινου οργανισμού.
    Η ελαστίνη βρίσκεται σε όργανα όπως οι αρτηρίες, η αορτή, η τραχεία, οι βρόγχοι και οι πνεύμονες.
    Η περιεκτικότητα της ελαστίνης του ανθρώπινου δέρματος κυμαίνεται μεταξύ 2,7 και 2,17%.
    Η ποσότητα της ελαστίνης στο δέρμα μειώνεται αισθητά με το πέρασμα των χρόνων με συνέπεια δυσάρεστα επακόλουθα όπως έλλειψη ελαστικότητας και ανθεκτικότητας καθώς και γήρανση του δέρματος.
    Χρησιμοποιείται στα καλλυντικά προϊόντα σε αμπούλες, μάσκες αλλά και κρέμες καθημερινής χρήσης.
    Τα αποτελέσματα της χρήσης της ελαστίνης είναι πολύ θετικά διότι αποδεδειγμένα βελτιώνει τις ρυτίδες, ανανεώνει το κουρασμένο δέρμα και τονώνει το στήθος.

ΠΡΟΒΙΤΑΜΙΝΗ Β5 (ΠΑΝΘΕΝΟΛΗ) 
    Η πανθενόλη είναι φυσική ενυδατική μορφή της προβιταμίνης Β5, στη μορφή της αλκοόλης της.        Διεισδύει εύκολα στην επιδερμίδα, την ενυδατώνει, βελτιώνει την ταχύτητα πολλαπλασιασμού των κυττάρων και ενισχύει την επιθηλίωση, ειδικότερα σε δέρματα με πρόβλημα από έγκαυμα, laser, έκζεμα, ραδιοθεραπεία και πλαστική χειρουργική.
    Όταν η προβιταμίνη Β5 έλθει σε επαφή με το δέρμα:
     Επιταχύνει σε μεγάλο ποσοστό την επούλωση ουλών που προέρχονται από εγκαύματα και τραύματα και βελτιώνει την όψη τους
     Διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων (δραστηριότητα μίτωσης) της επιδερμίδας και συμβάλλει στη σύνθεση ενδοκυττάριων πρωτεϊνών
     Διεισδύει αρκετά βαθειά στην επιδερμίδα, την ενυδατώνει και της προσδίδει απαλότητα και ελαστικότητα
    Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα
    Προστατεύει την επιδερμίδα από το περιβαλλοντικό στρες
    Ως αντιοξειδωτικό, συμμετέχει στο μεταβολισμό και τη διάσπαση πολλών βιοχημικών ουσιών, όπως λιπαρών οξέων, στεροειδών, φωσφολιπιδίων, αμινοξέων κλπ.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ 
    Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα από τα σημαντικότερα αντιγηραντικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στη βιομηχανία παρασκευής καλλυντικών.
    Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υγρασίας στην επιδερμίδα και τη διατήρηση της “φρεσκάδας” της. Στη πραγματικότητα κάθε μόριο υαλουρονικού οξέως “απορροφά” πολλές φορές (περισσότερες από 1.000) το βάρος του σε υγρασία. Όταν η υγρασία αυτή μεταφέρεται στην επιδερμίδα, την τονώνει, της χαρίζει σφριγηλότητα και την ανανεώνει. Είναι ιδανικό συστατικό για τη μείωση των ρυτίδων.

OLIVE SQUALANE 
    Το Squalane είναι ένα ελαιώδες υγρό και ένα από τα πιο σημαντικά λιπίδια (lipids) που παράγονται στα ανθρώπινα κύτταρα και τους ιστούς. Λειτουργεί ως φυσικός ενυδατικός παράγοντας και ως “προμηθευτής” οξυγόνου της ανθρώπινης επιδερμίδας.
    Το Squalane εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες σε συγκεκριμένα φυτά όπως είναι η ελιά, ο αμάρανθος, το ρύζι και το σιτάρι. Το παρθένο ελαιόλαδο πρώτης έκθλιψης, περιέχει περίπου 400-450 mg/100gr Squalane. Από αρκετούς επιστήμονες θεωρείται, πως η μακροζωία και τα σχετικά χαμηλά ποσοστά καρδιοαγγειακών νόσων των Μεσογειακών λαών οφείλονται – ως ένα ποσοστό – στην αυξημένη κατανάλωση του Squalane μέσω του ελαιολάδου.
    Το Squalane θεωρείται πως έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες , πως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και πως βελτιώνει σημαντικά την οξυγόνωση των κυττάρων.
    Το Olive Squalane θεωρείται πως έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα. Είναι ισχυρά ενυδατικό, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και έχει έντονη τονωτική δράση. Συμβάλει αποφασιστικά στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας, απορροφάται πολύ εύκολα και φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, μειώνει την ένταση και τον σχηματισμό των ρυτίδων και συμβάλει στην αποκατάσταση τραυμάτων της επιδερμίδας.

ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΒΡΩΜΗΣ  
    Η Πρωτεΐνη Βρώμης (Oat Protein) αποτελεί ένα φυτικό συστατικό, το οποίο έχει κλινικά αποδειχτεί πως διαθέτει ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες. Μέσω της πιο “φυσικής” χημικής διαδικασίας, εκείνη της υδρόλυσης (με τη προσθήκη νερού), απομονώνονται οι πολύτιμες αυτές πρωτεΐνες Βρώμης.
    H πρωτεΐνη βρώμης διαλύεται στο νερό και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα σχεδόν τα καλλυντικά και τα σαπούνια. Ενυδατώνει την επιδερμίδα και τα μαλλιά και χαρίζει μεταξένια υφή σε όλα τα καλλυντικά.

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ  
    Το Λάδι Καρύδας (Coconut Oil) είναι ένα ελαφρύ λάδι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, διαφορετικό ποιοτικά από το απλό λάδι καρύδας και προέρχεται από το φυτό Cocos Nucifera.
    Χρησιμοποιείται για μασάζ (συνήθως μαζί με αμυγδαλέλαιο) αλλά και ως λάδι μπάνιου ή φυσικό αντισηπτικό. Βοηθά στην αποκατάσταση του φυσικού pH της επιδερμίδας και δεν φράζει τους πόρους.
    Περιέχει βιταμίνες Α,Β,Ε και μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, και είναι συμβατό για κάθε τύπο επιδερμίδας επειδή είναι ότι πλησιέστερο στο ανθρώπινο υποδόριο ιστό.

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ 
    Το Καστορέλαιο (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία τους καρπούς (Castor Beans) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως “φαρμακευτικό” έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.
    Το καστορέλαιο, λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύτταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση.
    Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητα μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση.
    Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων.
    To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορέλαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή. Παράλληλα, το Καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να “παγιδεύει” την υγρασία της επιδερμίδας – εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.

ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ 
    Το Βουτυρο Κακαο (Cocoa Butter) προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Theobroma cacao, γνωστό στην Ελλάδα ως κακαόδεντρο. Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που δείχνουν πως οι σπόροι του Κακάο χρησιμοποιούνται από το 1900 π.Χ., ενώ το όνομα του προέρχεται από τη λέξη cacahuatl, με την οποία περιέγραφαν το φυτό οι Αζτέκοι. Το Βούτυρο Κακάο άρχισε ουσιαστικά να χρησιμοποιείται από το 1828, όταν ο Ολλανδός Casparus van Houten επινόησε μία υδραυλική πρέσα για την εξαγωγή του βουτύρου από καβουρδισμένους σπόρους.
    Σήμερα το Βούτυρο Κακάο χρησιμοποιείται τόσο από τις σοκολατοβιομηχανίες, όσο και από τις βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών και φαρμακευτικών ειδών.
    Το Βούτυρο Κακάο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του καθώς περιέχει Βιταμίνη Ε. Είναι όμως ακόμη πιο γνωστό για την αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση των ραγάδων, των ουλών, των “αποχρωματισμών” της επιδερμίδας, των μαύρων κύκλων στα μάτια και των ρυτίδων, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα του σε Βιταμίνη Κ (7 mcg ανά 28γρ.) του χαρίζει ισχυρές “επουλωτικές” ιδιότητες.
    Το Βούτυρο Κακάο είναι ιδανικό για τις ξηρές, ταλαιπωρημένες και “γερασμένες” επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αποτελείται από 100% φυτικά λιπαρά και δεν περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.
    Μαλακώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητα της.

ΛΑΔΙ- ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΡΥΔΑΣ
     Το Βούτυρο Καρύδας προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Cocos Nucifera, του γνωστού μας Φοινικόδεντρου. Σε αντίθεση με το Λάδι Καρύδας το οποίο προέρχεται από την έκθλιψη και εξαγωγή του ελαίου της σάρκας της καρύδας (περιέχει έλαιο σε ποσοστό 65%), το Βούτυρο Καρύδας παράγεται από την “πολτοποίηση” και επεξεργασία ολόκληρης της σάρκας του καρπού. Για το λόγο αυτό, το Βούτυρο Καρύδας έχει “στέρεα” μορφή – όταν αποθηκεύεται και διακινείται σε θερμοκρασίες μέχρι 25C.
    Όπως και το Λάδι Καρύδας, το Βούτυρο Καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,Β,Ε και μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Παρόλο που είναι συμβατό με κάθε τύπο επιδερμίδας (καθώς “μιμείται”, σε σύσταση, τον ανθρώπινο υποδόριο ιστό), εντούτοις συνήθως χρησιμοποιείται για λιπαρές επιδερμίδες.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ 
    Τα αιθέρια έλαια (λέγονται και πτητικά έλαια) παράγονται κυρίως από τα αρωματικά φυτά. Είναι μείγματα από ουσίες που εξατμίζονται πολύ εύκολα.
    Οι ουσίες αυτές, με τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά, δίνουν στα διάφορα φυτά συγκεκριμένες φαρμακευτικές και άλλες ιδιότητες.
    Τα αρωματικά φυτά αποθηκεύουν τα αι¬θέρια έλαια μέσα σε ειδικούς χώρους που βρίσκονται στα φύλλα, στο βλαστό, στα άνθη, στο φλοιό, στο ξύλο, ακόμη και στις ρίζες τους– στα άνθη του γιασεμιού και του τριαντάφυλλου– στα φύλλα διαφόρων φυτών όπως το θυμάρι, η ρίγανη, το θρούμπι, η μέντα, το δίκταμο, η δάφνη, η μυρτιά, η λαδανιά, το φασκόμηλο, ο βασιλικός, ο δυόσμος. Στους καρπούς όπως είναι το δαμάσκηνο, το μήλο, το σταφύλι. Τα μέρη του φυτού στα οποία συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο τα αιθέρια έλαια είναι ειδικά κύτταρα, που λειτουργούν ως φυσικοί αποθηκευτικοί χώροι για το φυτό και ονομάζονται ελαιογόνοι αδένες.
    Τα αιθέρια έλαια βρίσκονται σε υγρή μορφή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αλλά γίνονται πτητικά σε θερμοκρασίες βρασμού (μεταξύ 50 – 320 βαθμών Κελσίου).
    Λόγω της πτητικότητας τους, τα αιθέρια έλαια έχουν χαρακτηριστικό άρωμα.
    Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων είναι γνωστές από πολύ παλιά.
    Τα αιθέρια έλαια έχουν επίσης αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντικαταθλιπτικές και πολλές άλλες ιδιότητες, ιδιαίτερα ωφέλιμες.
    Χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά για την περιποίηση του προσώπου αλλά και ολόκληρου του σώματος.
    Η αρωματοθεραπεία είναι μια μορφή θεραπείας με τη χρήση αιθέριων ελαίων και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση από τις σωματικές και ψυχικές διαταραχές και στη βελτίωση του καθημερινού τρόπου ζωής μας.

ΛΑΔΙ MACADAMIA
Το λάδι Macadamia προέρχεται από τους καρπούς του φυτού Macadamia Ternifolia. Έχει πολύ υψηλές ενυδατικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για τις ώριμες και "ταλαιπωρημένες" επιδερμίδες. Απορροφάται εύκολα και γρήγορα από την επιδερμίδα εξαιτίας της ομοιότητάς του με τα λιπαρά οξέα του δέρματος. Έχει φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο 3-4. Δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες επιδρώντας θετικά στο μεταβολισμό του δέρματος. Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε Ω-7 το καθιστά ιδανικό για την περιποίηση του προσώπου. Είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2,B3, C και Ε), σε μεταλλικά στοιχεία(σίδηρο, μαγνήσιο) και πρωτεΐνες.
Το Λάδι Μακαντάμια που περιέχουν τα προϊόντα μας , είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες.